KPT Lojistik

Basında KPT Lojistik

Lojistiğin Kaptanı?

Türkiye Gazetesi
25 Eylül 2005 Pazar


İSTANBUL- Lojistik sektöründe 27 yıldır faaliyet gösteren Kpt Lojistik, Kara Yolları Taşıma Kanunu’na göre sektörün almak zorunda oldugu K3 ve L1 nakliye belgelerine, Kaliteli Yönetim Sistemi Belgesi ISO 9001’i de ekleyerek sektörün öncü firmalari arasinda yerini aldi. Dünyada önümüzdeki dönemde en hizli geliimesi beklenen sektörlerden biri olan lojistik alaninda faaliyet gösteren Kpt Lojistik, dagitim ve lojistik konusunda güvenilir ve etkin çözümler sunarak müiterilerine özel hizmet alternatifleri gelistiriyor.

33 Firmadan Biri
Kpt Lojistik Genel Müdür Yardimcisi ismail Ercan sektörde K3 ve L1 nakliye belgelerine sahip 33 firmadan biri olduklarini belirterek, "ancak sadece istanbul’da yüzlerce lojistik firmasi var. Gerçek manada lojistik yapan firma sayisi piyasada çok az. Biz Kpt Lojistik olarak 15 bin 500 metre kare depolama alanimizla, araç parkimizla, kalifiye elemanlarimizla gerçek manada lojistik yaptigimizi ve kalitemizi, üretim sektörüne belgeledik" dedi. Kara Yolu Tasima Yönetmeligi’nin Subat 2006’da yürürlüge girecegini belirten ismail Ercan sunlari söyledi: "Bu isi yapan bütün firmalarin L1 Yurt içi Lojistik belgesi almasi lazim. Bu belgeyi almak için de belli kriterler gerekiyor. Ekonomik gücün yerinde olmasi lazim. Gerekli araç parkinin olmasi lazim. Sermayenin yeterli olmasi lazim. Depolama alaninin yeterli olmasi lazim. Eleman istihdaminin yeterli olmasi lazim. Böyle bir çok kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. Biz bunlari yerine getirdik. Türkiye’de bu belgeyi Ulastirma Bakanligi’ndan alan ilk iki firmadan biriyiz. Bunun haricinde kalitemizi belgeledik. Önce TSE Belgesi’ni daha sonra da uluslararasi belge olan ISO 9001: 2000 Belgesi’ni aldik. Su anda kalite yönetim sistemimiz çalisiyor. Bunun haricinde araç parkimizi, eleman egitimimizi sürekli güncelliyoruz. Referanslarimiz kuvvetli, geçmisimiz belli, yillardan beri bu isi yapiyoruz."

İşin Sırrı Eğitim
1978 yilinda 1 kamyonet ile nakliye faaliyetine basladiklarini belirten Genel Müdür Yardimcisi ismail Ercan "Kpt Lojistik deneyim ve bilgi birikimini önde gelen firmalara sunmak amacıyla 2003 yilinda yeniden yapilanarak ’Lojistik Hizmet Saglayici’ olarak kendini konumlandirdi. Güçlü sermaye yapisi, araç filosu, depolama alani, is makineleri, uzman personeli ve entegre programlariyla sektöre yön vermeyi ve sektörün "Kaptani" olmayi kendine vizyon edindi" dedi. Her zaman teknolojiye ayak uydurmayi ve teknolojiyi kullanmayi ilke olarak benimsedikleri söyleyen ismail Ercan, "Teknolojiyi takip etmeyen ve teknolojiye ayak uyduramayan hiç bir kurum ya da kurulus ayakta duramaz. Her yil araç filomuzu genisletmekte ve yenilemekteyiz. Evrak ve stok takip programlarina yatirim yaparak kendimiz ve müsterilerimiz için en iyi sistemi arastiriyor devamli güncelliyoruz. Makine ve ekipman parkurunu yenilemek için ilave yatirimlar yaparak forklift, istif araci ve gerekli ekipman sayisini artiriyor, eskiyen veya hurdaya ayrilanlari yeniliyoruz. Personelimizi sektördeki gelismelerden haberdar etmek, ve teknolojiyi yakindan takip etmelerini saglamak amaciyla sürekli egitiyoruz" seklinde konustu.

81 Şehire Ulaşıyor
81 Sehir, hattâ bazi büyük ilçelere kadar nakliye hizmeti verdiklerini belirten ismail Ercan sözlerini söyle sürdürdü: "15 bin besyüz metre karelik stoklama alanimiz, müsterilerimizin ayrica depolama yapmasini gereksiz kilar. Böylece üretim tesislerinin her bir metre karesini istedikleri gibi degerlendirebilirler. Stok kontrol konusunda uzman personelimiz, firmalara personel istihdaminda tasarruf saglar. Sevkiyat planlamasinda uzman personelimiz, müsterinin diledigi tarihte, diledigi noktaya, diledigi kadar ürünün ulastirilmasini saglar. Bu hizmet müiterimizin sadece üretime odaklanmasina zemin hazirlar.